Socialförvaltningen, Omsorgen för funktionsnedsättning

Socialförvaltningens uppgift är att stödja människor som på grund av funktionsnedsättning, ekonomisk eller social problematik behöver olika former av stöd och hjälp.

Beskrivning

Vill du jobba med ett roligt, flexibelt och ansvarsfullt arbete och kunna göra skillnad för individer i deras vardag?

Då ska du söka tjänsten som habiliteringspersonal hos oss inom LSS. Tjänsten kommer främst innebära arbete inom kommunens grupp- och servicebostäder för individer med funktionsnedsättning.

Arbetsuppgifter

Grunden i arbetet består av att kunna kommunicera utifrån brukarens perspektiv, vilket förutsätter kunskaper om vikten av att använda alternativ kompletterande kommunikation. Arbetet sker utifrån brukarens förutsättningar och behov. Ett individanpassat förhållningssätt ligger som fokus i arbetet och kommer till uttryck i den individuella genomförandeplanen. Din uppgift är att ge god omsorg, medverka i dagliga rutiner, kommunicera utifrån brukarens förutsättningar och använda kommunikationshjälpmedel, följa med på aktiviteter och förmedla trygghet med respekt för brukarens självbestämmande.

Schemat innehåller arbetspass förlagda dag, kväll, sovande natt samt tjänstgöring varannan helg utefter brukarnas och verksamhetens behov.  Arbete kan förekomma på olika grupp- och servicebostäder inom LSS vilket ställer höga krav på flexibilitet.

All dokumentation sker i Life Care.

Din profil

Vi söker dig som är utbildad undersköterska med inriktning psykiatri och specialpedagogik eller utbildad som stödpedagog, stödassistent eller liknande som arbetsgivaren bedömer likvärdigt. Det är även meriterande om du har utbildning inom AKK som funktionellt kommunikationsstöd, MI-motiverande samtal, utbildning inom tydliggörande pedagogik samt utbildning i lågaffektivt bemötande.

Du behöver klara av att arbeta med personer som har ett utåtagerande beteende. Du ska även sträva efter att ha ett lika arbetssätt inom arbetsgrupperna.

Du behöver också behärska det svenska språket i tal och skrift då det förekommer kontakt med andra boenden och anhöriga samt dokumentation Life Care. Detta medför också att du behöver ha datorvana.

Vi söker dig som har väl grundade och tydliga värderingar och förmåga att tänka begreppsmässigt på frågor ur ett etiskt perspektiv och du styrs av etiska värderingar i avgörande situationer i arbetet.

Du behöver ha förmågan att vara lugn och kontrollerad även i stressade situationer, då oförutsedda situationer kan inträffa. Stor vikt läggs på din samarbetsförmåga och hur du relaterar till andra på ett lyhört och smidigt sätt.

Har du intresse, vilja och förmåga att hjälpa andra samt är flexibel, ser helheter och tar hänsyn tror vi att du passar för det här arbetet.

Som person är du bra på att strukturera, planera och prioritera ditt arbete. Du är också kreativ och kommer med nya och kreativa angreppssätt i arbetsfrågor.

Stor vikt kommer att lägga vid personliga egenskaper.

Villkor

Urval kan komma att ske löpande.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde 1 oktober 2023 eller enligt överenskommelse
Löneform Månadslön, individuell lönesättning
Antal lediga befattningar 2
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Ovanåker
Län Gävleborgs län
Land Sverige
Referensnummer 2023/93
Kontakt
  • Anneli Hallström, enhetschef, 0271-57298
  • Camilla Roos, enhetschef, 027157305
Facklig företrädare
  • Per Helgesson, Kommunal , 0271-21163
Publicerat 2023-09-13
Sista ansökningsdag 2023-09-25

Tillbaka till lediga jobb