Socialförvaltningen, Bistånd

Socialförvaltningens uppgift är att stödja människor som på grund av funktionsnedsättning, ekonomisk eller social problematik behöver olika former av stöd och hjälp.

Arbetsuppgifter

Som handläggare på biståndsenheten arbetar du utifrån socialtjänstlagen, SoL och lagen om stöd och service till vissa funktionshindrade, LSS med att informera, inhämta underlag till stöd för utredning, bedöma behov, fatta beslut, följa upp och ompröva beslut utifrån de båda lagarna. Utredningsmodellen IBIC, individens behov i centrum, är den primära utredningsmodellen.

I arbetet ingår bl.a. att göra hembesök samt att planera för en trygg utskrivningsprocess från sjukhus.

Som handläggare på biståndsenheten får du möjlighet att arbeta i liten organisation med gott arbetsklimat och korta beslutsvägar, där du arbetar nära dina kollegor, chefer och samarbetspartners. Du kommer ingå i en positiv grupp av erfarna och professionella handläggare med ett gott samarbetsklimat. Vi är en liten organisation med stora möjligheter och vi ser den lilla arbetsgruppen som någonting unikt, positivt och gynnsamt när det gäller resultat, arbetsmiljö, utveckling och trivsel.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har socionomutbildning eller annan akademisk utbildning som vi bedömer som likvärdig. Vi ser gärna att du har erfarenhet av handläggning/myndighetsutövning och besitter goda kunskaper inom aktuell lagstiftning. Tidigare erfarenhet av LSS- och eller bistånds-handläggning är meriterande. I arbetet används verksamhetssystemet Life Care varvid det är en fördel om du som söker har erfarenhet av att arbeta i det.

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet där samarbetsförmåga, flexibilitet och god organisationsförmåga är viktiga egenskaper.

B-körkort är ett krav.

Villkor

Anställningen är ett vikariat från och med 2023-10-01 till och med 2024-06-30 med möjlighet till förlängning.

Urval och intervjuer kommer att ske löpande.

Ange löneanspråk.

Anställningsform Tidsbegränsad anställning
Anställningen avslutas 2023-06-30
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde 2023-10-01
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 40 timmar/vecka
Ort Edsbyn
Län Gävleborgs län
Land Sverige
Referensnummer 2023/84
Kontakt
  • Åsa Olsson, chef biståndsenheten, 0271-57000vx
Facklig företrädare
  • Sandra Jensius, SSR, 0271-57000vx
  • Kicki Eriksson, Vision, 0271-57000
Publicerat 2023-08-11
Sista ansökningsdag 2023-10-08

Tillbaka till lediga jobb