Kommunstyrelseförvaltningen, Planeringsavdelningen

Kommunstyrelseförvaltningen ansvarar för flera olika verksamhetsområden. Verksamhetsområdena omfattar både stöd och support till övriga förvaltningar samt verksamheter som riktar sig direkt till kommuninvånare och besökare.

Den röda tråden för oss som arbetar inom kommunstyrelsen är att vi tycker om att bidra till ett attraktivt samhälle för våra invånare.

Beskrivning

Ovanåkers kommun vill bedriva ett aktivt miljöarbete som bidrar till en hållbar utveckling. Vi söker nu dig som med kunskap och entusiasm är beredd att ta vid och vidareutveckla energi- och klimatrådgivningen i Ovanåkers kommun.

Arbetsuppgifter

Du kommer att ingå i kommunstyrelseförvaltningens planeringsavdelning och där utgöra en viktig kompetens i arbetet mot en långsiktigt hållbar kommun. Tjänsten som omfattar 50 % handlar om Energi- och klimatrådgivning. Dina arbetsuppgifter som energi- och klimatrådgivare är att förmedla lokalt och regionalt anpassad kunskap om energieffektivisering, energianvändning och dess klimatpåverkan samt om förutsättningarna för energieffektivisering i lokaler och bostäder. Arbetet riktar sig till privatpersoner, små- och medelstora företag samt föreningar och organisationer. Förutom rådgivning och kunskapsförmedling ingår utåtriktade aktiviteter som deltagande vid olika mässor och evenemang. Rådgivningen sker i huvudsak genom telefon och e-post men även genom besök.

Kvalifikationer

Relevant högskoleutbildning, med inriktning mot energi och/eller miljö eller annan relevant högskoleutbildning där kunskaper inom dessa områden kan styrkas på annat sätt. Vidare behöver du ha kunskap om och stort intresse för hållbarhetsfrågor. Stor vikt kommer att läggas vid personliga egenskaper och engagemang för dessa frågor. Du bör vara en utåtriktad och socialt säker person, samt ha lätt för att skapa förtroende.

Du ska vara kommunikativ och på ett enkelt och begripligt sätt, både muntligt och skriftligt, kunna förmedla målgruppsanpassad kunskap på olika nivåer. Du behöver vara både drivande och lyhörd. Viktigt för tjänsten är att du har lätt för att samarbeta men också att du kan arbeta självständigt och har förmågan att strukturera och administrera ditt arbete. Tidigare erfarenheter inom t.ex. energi- miljö- eller hållbarhetsprojekt är meriterande. God datorvana och körkort motsvarande nivå B är en förutsättning.

Villkor

Tillsvidareanställning 50%, provanställning kan komma att tillämpas.

Vi vill ha din ansökan innehållande personligt brev och CV senast den 30 april 2023.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Deltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 50%
Ort Edsbyn
Län Gävleborgs län
Land Sverige
Referensnummer 2023/34
Kontakt
  • Johan Olanders, 0271-57097
Facklig företrädare
  • Carina Uppegård, Vision, 027157129
Publicerat 2023-03-19
Sista ansökningsdag 2023-04-30

Tillbaka till lediga jobb